Thai vergieten eigen bloed

Thai vergieten eigen bloed Bangkok. Betogers tegen de Thaise regering van premier Abhisit Vejjajiva hebben gisteren met bloed gegooid naar het regeringscentrum in de hoofdstad. Honderden aanhangers van de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra stonden bloed af, nadat oppositieleiders hen hadden opgeroepen om duizend liter bloed in te zamelen. De betogers willen dat de regering aftreedt en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Foto Reuters Betogers tegen de Thaise regering van premier Abhisit Vejjajiva hebben vanmorgen bloed gegooid naar het regeringscentrum in de hoofdstad. Honderden aanhangers van de vroegere premier Thaksin Shinawatra, in 2006 door het leger afgezet, hadden ’s ochtends bloed afgestaan nadat oppositieleiders van de ‘rode shirts’, de kleur van Thaksins beweging, gisteren hadden opgeroepen om duizend liter bloed in te zamelen. De betogers willen dat de regering aftreedt en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Het bloed is „een offer om de liefde voor het land en de oprechtheid van de betogers te tonen”, zei een actieleider. Foto Reuters Police in riot gear is seen behind pool of human blood left by supporters of former premier Thaksin Shinawatra after they poured it at gates of the Government house in Bangkok March 16, 2010. Thousands of protesters in Thailand donated blood and poured it later outside the premier's office on Tuesday, a "sacrifice for democracy" aimed at energising their movement after the government refused to step down. REUTERS/Sukree Sukplang (THAILAND) REUTERS