Schoonmakers Schiphol staken door

Schoonmakers bij de NS en op Schiphol staken door. Treinen en stations in onder andere Amsterdam worden al vier weken niet schoongemaakt en sinds vorige week dinsdag is ook Schiphol het doelwit van de stakers. Gisteren kwamen zij op de luchthaven bij elkaar en vond een enkeling ruimte om tussendoor te bidden. Tot woede van vakbond FNV Bondgenoten die een klacht indiende bij de Arbeidsinspectie. Met succes: Schiphol kreeg een boete, omdat werkgevers ‘bestaakte werkplekken’ niet mogen opvullen. Volgens vakbondsbestuurder Ron Meyer is het einde van de stakingen nog niet in zicht. „We gaan de heftigheid van onze acties opschroeven.” Foto WFA WFA21T: STAKING SCHOONMAKERS SCHIPHOL:SCHIPHOL;15MAR2010- Voor maanden protesteren schoonmakers nu tegen de huidige werkomstandigheden.Op de foto: Een van de stakers bid tot Allah tijdens de stakingsbijeenkomst op Schiphol vandaag.WFA/rth/str.Rogier ten Hacken WFA

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In Schoonmakers Schiphol staken door (16 maart, pagina 13) staat dat luchthaven Schiphol van de Arbeidsinspectie een boete heeft gekregen omdat de luchthaven uitzendkrachten het werk van de stakende schoonmakers liet doen. Dit is onjuist. De Arbeidsinspectie heeft alleen een overtreding vastgesteld bij het uitzendbureau dat de schoonmakers aan Schiphol leverde. Er is (nog) geen boete opgelegd.