op nrcnext.nl

In het coververhaal van gisteren stond dat de facebookgroep Yes we Cohen al 7.000 leden had. Inmiddels zijn dat er ongeveer 10.000. De band Faeke & the Emanon Project bracht een gelijknamig nummer uit. Blogger Ernst-Jan Pfauth vergelijkt de campagne met die van Obama.

Op stap met Kim Jong-il

Varkensstallen, snoepfabrieken en emmerfabrikanten, niets is de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il te gek. Regelmatig bezoekt hij bedrijven in zijn land. Een traditie die ooit door zijn vader, wijlen Kim Il-sung, in gang is gezet. De foto’s van zijn bezoeken zijn door een Noord-Koreaans persbureau vrijgegeven. Op het blog de link naar de foto’s en hilariteit over het kapsel van de grote leider.

Oud nieuws is onlinehit

De Utrechtse fotograaf Jan Banning bracht in 2008 bureaucratie over de hele wereld in beeld. Hij fotografeerde ambtenaren in onder andere India, Rusland, Bolivia, Jemen en China. De serie dateert uit 2008. Met het fotoboek won Banning een World Press Award. Oud nieuws, zou je zeggen. Maar nee, Duitse en Amerikaanse bloggers hebben de fotoserie onlangs ontdekt. Nu is ‘Bureaucratics’ een onlinehit. Hoe komt dat?

Cohen

In het coververhaal van gisteren stond dat de facebookgroep Yes we Cohen al 7.000 leden had. Inmiddels zijn dat er ongeveer 10.000. De band Faeke & the Emanon Project bracht een gelijknamig nummer uit. Blogger Ernst-Jan Pfauth vergelijkt de campagne met die van Obama.