Netanyahu blijft bij bouwplan

De Israëlische premier Netanyahu blijft bij zijn besluit om 1.600 appartementen in bezet Oost-Jeruzalem te bouwen. Het omstreden plan werd vorige week bekendgemaakt tijdens een bezoek van de Amerikaanse vicepresident Biden. De VS reageerden gefrustreerd, omdat de Palestijnen na zware Amerikaanse druk net akkoord waren gegaan met vredesbesprekingen. Volgens de VS is het bouwplan een „zeer negatief signaal” voor het vredesproces. Maar Netanyahu zei gisteren dat het plan de Palestijnen „op geen enkele manier” schaadt. Volgens de Israëlische ambassadeur in de VS is de relatie tussen beide landen in 35 jaar niet zo kil geweest. Op de foto staan Israëlische agenten bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Israël heeft veel politie ingezet in de oude stad, uit angst voor gewelddadig protest tegen de bouwplannen in Oost-Jeruzalem. Foto AP Israeli border policemen pray at the Western Wall in Jerusalem's Old City on March 15, 2010. Police have been heavily deployed in the old city amid fears of violent protests against Israeli settlement expansion plans in east Jerusalem and the reopening of a 17th century synagogue near the Al-Aqsa Mosque compound, a site sacred to both Jews and Muslims. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA AFP