Kort nieuws Voorpagina

Directielid ECB is voorstander van steun aan euroland

Frankfurt, 16 maart. Tijdelijk hulp bieden aan een euroland moet mogelijk zijn, mits dit land eerst „alle maatregelen uitvoert die de eurogroep het oplegt”. Dat zegt Lorenzo Bini Smaghi, directielid van de Europese Centrale Bank in Frankfurt, vandaag in deze krant. Hij noemt de voorstellen van de Duitse minister van Financiën Schäuble om onder meer een EMF op te richten „heel redelijk”. Pagina 14

OM wil aftappen aan banden leggen

Rotterdam, 16 maart. Het OM wil van alle strafadvocaten, dokters, imams, pastoors, psychiaters en tandartsen enkele nummers blokkeren in het tapsysteem van de politie om te voorkomen dat gesprekken tussen verdachten en vertrouwenspersonen nog kunnen worden uitgewerkt. Dat zegt Nicole Zandee, hoofdofficier van justitie in Arnhem en voorzitter van de commissie die problemen met getapte gesprekken, e-mails en andere communicatie onderzoekt. Pagina 3

BNN wil meedoen met jongerenpartij

Rotterdam, 16 maart. Publieke zender BNN probeert op 9 juni met jongerenpartij Lijst 0 mee te doen aan de Kamerverkiezingen. BNN wil het publiek twee kandidaten en een lijsttrekker laten kiezen uit tien gegadigden. Pagina 3

Advocaat van Boere vraagt clementie

Rotterdam, 16 maart. In het proces tegen de Nederlandse SS’er Heinrich Boere (89), die terechtstaat voor drie moorden, heeft zijn advocaat vandaag bepleit Boere tot niet meer dan zeven jaar celstraf te veroordelen. Pagina 3

DNB: fondsen doen te optimistisch

Rotterdam, 16 maart. Pensioenfondsen met een tekort proberen massaal uit de crisis te komen met ongemeen optimistische of zelfs te optimistische verwachtingen over hun toekomstige beleggingsrendementen. Dat blijkt volgens de NOS uit een brief van de toezichthoudende De Nederlandsche Bank. Pagina 15

Stuk toegeschreven aan Shakespeare

Amsterdam, 16 maart. Een Britse hoogleraar heeft na tien jaar studie geconcludeerd dat het toneelstuk Double Falsehood; or, The Distrest Lovers.voor een belangrijk deel van William Shakespeare (1564-1616) is. Pagina 9

Tommy Hilfiger naar modegigant

New York, 16 maart. Modegigant Phillips-Van Heusen koopt modebedrijf Hilfiger. Pagina 15