Kort nieuws Sport

Exit Clijsters bij Indian Wells, Nadal en Djokovic door

INDIAN WELLS, 16 maart. Kim Clijsters is gisteren uitgeschakeld in Indian Wells. De Belgische tennisster verloor in de derde ronde van Alisa Klejbanova uit Rusland met 6-4, 1-6 en 7-6. Clijsters nam in de beslissende tiebreak een voorsprong van 4-0, maar de als veertiende geplaatste speelster wist de wedstrijd niet in haar voordeel te beslissen. Ook voor Victoria Azarenka zit het toernooi erop. De Wit-Russische liet zich in twee sets verrassen door de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez: 7-6 en 6-2. In het mannentoernooi plaatste Rafael Nadal zich eenvoudig voor de vierde ronde. De Spanjaard, die in Indian Wells zijn rentree maakt na een knieblessure, gunde de Kroaat Mario Ancic vier games: 6-2 en 6-2. Nadal is als derde geplaatst. Ook Novak Djokovic won. De Duitser Philipp Kohlschreiber maakte het de Serviër wel lastig: 6-3, 2-6 en 7-6. (ANP)

Vanoc steunt gezin overleden rodelaar

VANCOUVER, 16 maart. Na de financiële hulp die de internationale rodelfederatie FIL meteen al heeft geboden, krijgt de familie van de verongelukte rodelaar Nodar Koemaritasjvili nu ook ondersteuning van de organisatie van de Olympische Spelen van Vancouver. Vanoc zal de nabestaanden van de Georgiër een aanzienlijk bedrag uitkeren uit een privé-verzekering. De hoogte ervan is niet bekendgemaakt. De 21-jarige rodelaar kwam voor aanvang van de Spelen tijdens de training op de bobbaan van Whistler om het leven door een ongeluk in een van de gevaarlijkste bochten. (ANP)

Russen eren hun medaillewinnaars

MOSKOU, 16 maart. De Russische medaillewinnaars tijdens de Olympische Spelen in Vancouver zijn gisteren door president Dmitri Medvedev in het zonnetje gezet. Tegelijkertijd hield Medvedev in Moskou Russische sportofficials verantwoordelijk voor het slechtste resultaat ooit van de Russen op de Winterspelen. Rusland won slechts 15 medailles, waarvan drie gouden. Met de Olympische Spelen in Sotsji (2014) in het vooruitzicht kondigde Medvedev alvast diverse ontslagen bij sportbonden aan. (ANP)

Coach Vogts in gelijk gesteld

ABUJA , 16 maart. Berti Vogts is in het gelijk gesteld in de arbitragezaak die hij bij de FIFA had aangespannen tegen de Nigeriaanse voetbalbond. De Duitser vertrok daar in 2008 als bondscoach en heeft nog veel geld te goed. De FIFA bevestigde de rechtmatigheid van die claim eind vorig jaar. „Het enige dat nu nog ontbreekt is de betaling uit Nigeria”, zei Vogts’ advocaat Stefan von Moers. De Nigeriaanse krant Next meldde maandag dat het achterstallige salaris omgerekend 114.000 euro is. Volgens Von Moers gaat het echter om beduidend meer, maar wel om een bedrag van zes cijfers. (ANP)

Medaille gestolen uit museum Tokio

TOKIO, 16 maart. De medaille die de Duitse turner Hermann Weingartner in Athene bij de eerste editie van de moderne Olympische Spelen in 1896 won, is in het weekeinde gestolen uit een sportmuseum in Tokio. Dat is gisteren in Japan bekendgemaakt. Weingartner won het in zilver gegoten kleinood aan de rekstok. Zijn familie schonk de medaille aan de Japanse turner Yukio Endo, die in 1964 de meerkamp won tijdens de Spelen van Tokio. (ANP)

AGOVV wint met tien spelers

RIJSWIJK, 16 maart. AGOVV heeft de inhaalwedstrijd in de eerste divisie tegen Emmen gisteravond met 3-1 gewonnen, een nuttige zege om straks eventueel te mogen meedoen aan de play-offs. De Apeldoornse ploeg deed dat bovendien grotendeels met tien man. Chiro N’Toko kreeg vijf minuten voor rust rood wegens het neerleggen van de doorgebroken Ruud ter Heide. (ANP)

Celtics herstelt

BOSTON, 16 maart. Boston Celtics heeft zich in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA hersteld van de nederlaag tegen Cleveland Cavaliers. Eén dag na het verlies tegen de rivaal (104-93) eindigde de wedstrijd tegen Detroit Pistons in 119-93. (ANP)