Etappezege Ignatiev in Tirreno-Adriatico

Michail Ignatiev heeft gisteren de zesde etappe van de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico gewonnen. De 24-jarige Rus uit de Katoesja-ploeg hield aan het einde van de korte rit over 134 kilometer tussen Montecosaro en Macerata de klassementstoppers net van zich af. Op enkele seconden kwam de Italiaan Stefano Garzelli als tweede over de streep. Robert Gesink finishte als vierde.

De Italiaan Michele Scarponi, zesde in de etappe, hield de leiderstrui in bezit. Garzelli naderde hem tot op twee seconden. Gesink staat vijfde op 27 tellen. Vandaag wordt de Tirreno-Adriatico afgesloten.

Ignatiev maakte deel uit van een kopgroep van twaalf, die al vroeg in de etappe op avontuur ging. Tot de vluchters behoorden ook de Nederlander Martijn Maaskant en de Duitser Paul Martens uit de Raboploeg. Martens was de best geklasseerde van de aanvallers, die een maximale voorsprong van zo’n vijf minuten kregen.

In de slotfase, waarin een pittige klim was opgenomen, trok Ignatiev ten aanval. Achter hem haalde een jagend eerste peloton steeds meer ontsnapte rijders terug op. De Rus bleef in de straten van Macerata echter overeind. Garzelli deed op de steile slotklim nog een aanval op de leiderspositie van Scarponi.

De Italiaan finishte op vijf seconden als tweede en pakte daarmee zes bonificatieseconden. Scarponi moest een klein gat toestaan en constateerde na het passeren van de streep dat hij de leiderstrui nog net veilig had gesteld.

Ploegleider Frans Maassen van de Nederlandse Raboformatie dat zijn ploeg net te kort kwam voor de dagzege. „Eigenlijk hadden wij drie kansen. Met Paul Martens hadden we een sterke renner in de kopgroep. Ik was wel enigszins verbaasd dat hij vijf minuten voorsprong kreeg, want Paul stond goed geklasseerd. Ignatiev heeft zich de eerste tachtig, negentig kilometer gespaard voor de finale. Slim van hem.” (ANP)