Eerste zitting in fraudezaak

Gisteren was de eerste zittingsdag in de fraudezaak rond beleggingsfonds Palm Invest. Het OM verdenkt Danny K. en Remco V. ervan een grote groep beleggers te hebben opgelicht, die gezamenlijk voor ruim 31 miljoen euro aan obligaties zouden hebben gekocht. De rechtbank behandelde onder meer het onderzoek van opsporingsdienst FIOD naar de geldstromen binnen het fonds. Op de toenmalige bankrekening van Palm Invest bij ABN Amro was volgens de FIOD door beleggers 27 miljoen euro gestort. Zo’n 15 miljoen euro daarvan werd doorgestuurd naar een rekening in Dubai. De rechter noemde het „opvallend” dat de eerste betalingen uit die rekening zijn gedaan op rekeningen van de verdachten V. en K. „We waren niet bezig met geld ontvreemden, maar met het vinden van een bestemming voor het geld”, zei K. (ANP)