David Beckham kan het WK voetbal vergeten

David Beckham is gisteren, nog geen 24 uur nadat hij in Milaan een achillespees scheurde, met succes geopereerd in Finland. Deelneming aan het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika kan hij echter uit zijn hoofd zetten. Chirurg Sakari Orava voerde de ingreep uit op de afdeling sportblessures van het Mehiläinen-ziekenhuis in Turku.

De orthopedisch chirurg verklaarde na afloop dat alles goed is verlopen. De operatie duurde nog geen uur. De 34-jarige middenvelder van AC Milan moet nog een nacht in de Finse kliniek blijven.

Zijn geopereerde voet zal gedurende zes tot acht weken worden gefixeerd. Daarna mag Beckham met hulp van de fysiotherapeut beginnen met de revalidatie.

Orava, die veel topsporters tot zijn cliënten mag rekenen, had al laten weten dat het „onzeker” was of Beckham tijdig zou kunnen herstellen voor het WK. Na de operatie, de schade gezien hebbend, sloot hij dat uit. „Het WK is nu een tamelijk onrealistisch doel. Genezing kost veel tijd”, stelde de Finse specialist. Hij omschreef de operatie als een routineklus.

Beckham verdraaide zondagavond zijn linkerenkel in de slotfase van de wedstrijd tegen Chievo die door Milan met 1-0 werd gewonnen. Hij strompelde zelf nog van het veld en werd daarna op een brancard gelegd en in een ambulance afgevoerd. Het bange vermoeden van een achillespeesruptuur werd al vrij snel bewaarheid.

Trainer Leonardo noemde de blessure van Beckham „slecht nieuws”. „Dit was een belangrijke overwinning, maar door zijn blessure kunnen we er niet echt van genieten. David realiseerde zich wel meteen wat er gebeurd was”, aldus de Braziliaanse coach van AC Milan.

De Brit Beckham speelt sinds deze winter op huurbasis bij AC Milan. De Engelse bondscoach Fabio Capello adviseerde de sterspeler van het Amerikaanse LA Galaxy om in de Italiaanse competitie te spelen om in vorm te komen voor de wereldtitelstrijd. (Reuters, AP)