7 redenen om uit te gaan

1 theater & dans

Festival CEMENT

Den Bosch. Van 16 t/m 21 maart. www.festivalcement.nl

Festival CEMENT toont theater- en dansvoorstellingen van jonge regisseurs, choreografen en toneelschrijvers, met een grote nadruk op het zuiden van Nederland. Het festival vindt plaats op bijzondere locaties, van huiskamer tot theaterzaal en met de Verkadefabriek als festivalhart.

2 tentoonstelling

Antibodies

Maastricht: NAiM/Bureau Europa. T/m 6 juni, di-zo 11.00-17.00u. www.bureau-europa.nl

Werk van de Braziliaanse vormgevers Fernando & Humberto Campana. Het gebruik van gerecyclede materialen, absurdistische combinaties en de surrealistische uitstraling roepen de vraag op of de Campana-broers designers zijn of kunstenaars.

3 muziek

Blood Red Shoes

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.15u. Entree: 14 euro. www.effenaar.nl

Het jonge Britse duo Blood Red Shoes, bestaande uit gitarist Laura-Mary Carter en drummer Steven Ansell, brengt een mix van grunge, noise rock en indie. Onlangs verscheen hun tweede album Fire Like This.

4 symposium

De Nacht van de Man

Tilburg: Midi-Theatercafé. Tijd: 20.00-22.15u. Gratis. www.uvt.nl

Welke ontwikkelingen heeft de man ondergaan? Wat is de man anno 2010? Om welk type man vraagt de toekomst? Vanavond een symposium over mannelijke iconen met o.a. filosoof Stine Jensen, een studentenpanel en een theatraal intermezzo.

5 theater

Late Avond Idealen

Amsterdam: Rozentheater. Tijd: 20.00u. www.rozentheater.nl

Montagevoorstelling van Sanne Vogel over hoe een generatie omgaat met idealen: vluchtig, oppervlakkig en materialistisch. Het publiek zit tegenover elkaar, oog in oog, in een catwalkachtige setting. Met Georgina Verbaan, Terence Schreurs, Markoesa Hamer, Patrick Martens, Wouter Zweers, Hannah Hoekstra. Tournee t/m 12 mei (www.vogelfabriek.nl).

6 CD presentatie

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.30u. Entree: 1 euro. www.paradiso.nl

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) onder leiding van Henk Meutgeert presenteert haar nieuwste cd Blues for the Date. De nieuwe cd is bijna geheel gewijd aan de pianist/componist Peter Beets, die vanaf 1997 deel uitmaakt van het JOC.

7 muziektheater

Mathilde

Vlissingen: Arsenaal Theater. Tijd: 20.00u. Entree: 6-14,50 euro.

Mathilde Willink, de muze van kunstschilder Carel Willink, staat centraal in de voorstelling ‘Mathilde’ van Theaterproductiehuis Zeelandia. Mathilde was met haar buitenissige make-up en extravagante Fong Leng jurken een icoon van de Amsterdamse jetset in de jaren zeventig. T/m 24 april (www.theaterzeelandia.nl).