Video Lady Gaga al 15 miljoen keer aangeklikt

De nieuwe video van popster Lady Gaga, met een gastrol voor Beyoncé, is binnen twee dagen 15 miljoen keer bekeken op internet. MTV weigert de 9 minuten durende video van het nummer Telephone uit te zenden, vanwege het geweld, het bloot, de lesbische kusscènes en de vele vloeken.

In de video, die is geïnspireerd door de B-filmesthetiek van regisseur Quentin Tarantino, komt Lady Gaga terecht in een vrouwengevangenis (‘Prison for Bitches’). Door zich nagenoeg geheel te laten ontkleden door hardhandige bewaaksters (haar tepels zijn afgeklapt met tape) speelt Lady Gaga in op hardnekkige geruchten, dat ze eigenlijk een man zou zijn. „I told you she didn’t have a dick,” zegt een bewaakster. „Too bad”, zegt haar collega.

Lady Gaga mag de gevangenis verlaten als Beyoncé haar borg heeft betaald („You’ve been a bad, bad girl, Gaga”). Vervolgens vergiftigt het duo de bezoekers van een coffeeshop, om daarna weg te rijden richting de zonsondergang in hun zogeheten ‘Pussymobile’.

De clip werd geregisseerd door Jonas Akerlund die eerder onder meer de eveneens uitzinnige video maakte voor Paparazzi van Lady Gaga. Lady Gaga en Beyoncé zijn in de video te zien in creaties van het ontwerpduo Victor en Rolf, Armani en de onlangs overleden Alexander McQueen. Gaga draagt een zonnebril die geheel bestaat uit brandende sigaretten en is op zeker moment uitsluitend gehuld in afzettape van de politie.

Lady Gaga, een van de succesvolste popartiesten van dit moment, zegt met de video te willen laten zien „hoe jonge mensen in Amerika worden overspoeld door informatie en technologie” en wil daarmee „commentaar geven op wat voor land we zijn geworden.”