vandaag

Gisteren waren er Congresverkiezingen in Colombia, vandaag worden de uitslagen verwacht. De verkiezingsdag verliep relatief rustig. Eerdere jaren werden er kandidaten ontvoerd en ontploften er bommen. De verkiezing zegt vooral veel over wie de opvolger kan zijn van president Uribe, die in mei aftreedt. Als Uribes conservatieve partij wint, maakt oud-minister van Defensie Santos grote kans op het presidentschap.

Het proces tegen twee beleggers van Palm Invest gaat door. Ze lieten hun slachtoffers 50.000 euro inleggen, maar die inleg werd niet geïnvesteerd in vastgoed op schiereilanden bij Dubai. De twee worden verdacht van verduistering, oplichting en overtreding van de Wet Toezicht Effectenverkeer.

Vandaag begint de Film Biënnale, een tweejaarlijks filmfestival in Amsterdam waarin film met andere kunstdisciplines wordt gecombineerd. Het programma kwam tot stand in samenwerking met het Museum of Modern Art in New York.

De enige Nederlandse deelnemer aan de Paralympics in Vancouver, zitskiër Kees-Jan van der Klooster, is vandaag om 19.00 uur Nederlandse tijd aan de beurt.