Sport kort

Turner Zonderland wint zonder coach wereldbekerwedstrijd

Cottbus. Turner Epke Zonderland is gisteren bij de eerste wereldwedstrijd van dit seizoen in het Duitse Cottbus eerste geworden op rek en tweede op brug. Hij werd bij die gelegenheid gecoacht door zijn broer Herre, omdat de turnbond (KNGU) zijn trainer Gerard Speerstra wegens kritische uitlatingen in de pers twee weken heeft geschorst. Of Speerstra is ontslagen, zoals het gerucht wil, wordt deze week duidelijk. Zonderland scoorde op rek 15,825 punten. De nummer twee van de wereld hield de Japanner Yusuke Hoshi achter zich. Op brug was de volgorde precies andersom. Jeffrey Wammes eindigde als derde op sprong, nadat hij zaterdag al brons had gewonnen met zijn vloeroefening. (ANP)

Sedoc mist bij WK indoor hordenfinale

Doha. Gregory Sedoc is er gisteren bij de WK indoor in Doha niet in geslaagd de finale van de 60 meter horden te halen. Hij eindigde in zijn halve finale als derde in 7,67 seconden. Die tijd was onvoldoende om als een van de twee tijdsnelste verliezers naar de finale te gaan. De wereldtitel ging naar de Cubaan Dayron Robles. Adrienne Herzog werd op de 3.000 meter twaalfde en laatste. Verder viel op dat de Australische polsstokhoogspringer Steven Hooker na de olympische en wereldtitel nu ook wereldkampioen indoor is geworden. Bij de vrouwen wist de Russin Jelena Isibajeva opnieuw niet te winnen. De wereldtitel ging verrassend naar de Braziliaanse Fabiana Murer. Opvallende kampioen op de 60 meter: de Engelsman Dwain Chambers, die ooit is gestraft wegens dopegebruik. (ANP)

Wielrenner Contador winnaar Parijs-Nice

Nice. De Spaanse wielrenner Alberto Contador is de winnaar geworden van Parijs-Nice. Zijn leidende positie kwam gisteren in de zevende en laatste etappe niet meer in gevaar. De ritzege ging naar de Fransman Amaël Moinard. In de Tirreno-Adriatico heeft de Italiaan Eniroc Gasparotto gisteren de vijfde etappe gewonnen. In het algemeen klassement behield de Italiaan Michele Scarponi de leiding. Robert Gesink is vijfde (ANP).

Sauerbreij winnares snowboardwedstrijd

Valmalenco. Snowboardster Nicolien Sauerbreij (30) lijkt op weg naar de eindzege in het wereldbekerklassement parallelreuzenslalom. De Nederlandse won zaterdag in het Italiaanse Valmalenco de voorlaatste wereldbekerwedstrijd. Door haar zege vergrootte Sauerbreij in het klassement haar voorsprong op de Oostenrijkse DorisGünther. De laatste wedstrijd is komend weekeinde in het Spaanse La Molina. (ANP)

Gijsman 23ste op WK kunstrijden junioren

Den Haag. Manouk Gijsman (17) is zaterdag in Den Haag bij de WK kunstrijden voor junioren 23ste geworden. Vrijdag had de Nederlandse de korte kür als negentiende afgesloten, maar door een blessure aan haar knie kon Gijsman zaterdag in de vrije kürniet alle drievoudige sprongen uitvoeren. Wereldkampioen werd de Japanse Kanako Murakami. (ANP)

Tweede zege Keniaan Makau in CPC-Loop

Den Haag. De Keniaanse langeafstandsloper Patrick Makau heeft gisteren in Den Haag de CPC-loop gewonnen. Hij finishte net binnen het uur: 59.51 minuten. Het was na 2008 de tweede keer dat Makau de CPC-loop won. Koen Raymaekers was met 1.02,48 de beste Nederlander. Hij plaatste zich voor de EK, komende zomer in Barcelona. (ANP)