Kort nieuws Sport

Turner Zonderland wint goud en zilver zonder coach

Cottbus, 15 maart. Epke Zonderland is gisteren bij de eerste wereldbekerwedstrijd turnen van dit seizoen in het Duitse Cottbus eerste geworden op rek en tweede op brug. Hij werd gecoacht door zijn broer Herre, omdat de turnbond (KNGU) zijn trainer Gerard Speerstra wegens kritische uitlatingen in de pers twee weken heeft geschorst. Of Speerstra is ontslagen, zoals het gerucht wil, wordt deze week duidelijk. Zonderland scoorde op rek 15,825 punten. De nummer twee van de wereld hield de Japanner Yusuke Hoshi achter zich. Op brug was de volgorde precies andersom. Jeffrey Wammes eindigde als derde op sprong, nadat hij zaterdag al brons had gewonnen met zijn vloeroefening. (ANP)

Contador wint koers Parijs-Nice

Nice, 15 maart. De Spaanse wielrenner Alberto Contador is winnaar geworden van de wielerkoers Parijs-Nice. Zijn leidende positie kwam gisteren in de zevende en laatste etappe niet meer in gevaar. De laatste ritzege ging naar de Fransman Amaël Moinard van Cofidis. In de Tirreno-Adriatico heeft de Italiaan Enrico Gasparotto van de Astana-ploeg gisteren de vijfde etappe gewonnen. In het algemeen klassement behield de Italiaan Michele Scarponi, koersend voor Androni Giocatolli, de leiding. Robert Gesink eindigde als zesde en klom daarmee naar de vijfde plek in het klassement. Morgen wordt de laatste rit in de Tirreno Adriatico verreden. (ANP).

Davidenko heeft een gebroken pols

INDIAN WELLS, 15 maart. Nikolaj Davidenko heeft zich zondag teruggetrokken uit het tennistoernooi van Indian Wells. De Rus bleek met een gebroken linkerpols rond te lopen. Hij raakte vorige maand tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam geblesseerd, maar toen kon de juiste diagnose niet worden gesteld. De 28-jarige Davidenko, die rechts is maar een dubbelhandige backhand slaat, moet zijn gespalkte onderarm zeker vier weken rust geven. (ANP)

Weer toernooizege squasher Anjema

WINNIPEG, 15 maart. Squasher Laurens Jan Anjema heeft zijn ongeslagen status in 2010 voortgezet. De 27-jarige Nederlander maakte gistermiddag zijn favorietenrol waar tijdens de Manitoba Open in het Canadese Winnipeg en veroverde zijn derde titel van het jaar. Vorige week was de Hagenaar al de sterkste in Montreal, een maand eerder werd hij voor de vijfde keer nationaal kampioen. Van 17 tot 20 maart zal Anjema deelnemen aan het toernooi van Calgary, waar hij net als in Winnipeg ook als eerste is geplaatst. (ANP)