Kort nieuws Sport

Guus Hiddink zegt Ivoorkust af en gaat niet naar WK

Rotterdam, 15 maart. Guus Hiddink ontbreekt komende zomer definitief bij het WK voetbal. De Nederlandse trainer heeft een aanbod van Ivoorkust afgeslagen. Dat liet Hiddink zaterdag weten. „Ik ga ook niet met een ander land naar Zuid-Afrika”, aldus Hiddink, die nog tot eind juni onder contract staat bij de Russische voetbalbond. „Na het WK treed ik in dienst van de Turkse voetbalbond. Dat nieuwe contract vraagt veel aandacht. Turkije heeft grote plannen en en ik bereid me zo goed mogelijk voor.” (ANP)

WK golf om het jaar in China

HAINAN, 15 maart. Het wereldkampioenschap golf voor landenteams wordt een tweejaarlijks evenement. Plaats van handeling is het Chinese eiland Hainan. In de prijzenpot stopt de organisatie 7,5 miljoen dollar, ongeveer 5,5 miljoen euro. De Italiaanse broers Edoardo en Francesco Molinari zullen hun titel pas in 2011 jaar kunnen verdedigen. Dit jaar is er geen WK voor landenteams. De veranderde opzet is bedoeld om golf meer in de pas te laten lopen van de olympische beweging. Andere grote olympische sporten hebben hun WK’s ook vaak om de twee jaar om zo niet samen te vallen met Olympische Spelen. (ANP)

Sedoc mist bij WK finale 60m horden

Doha, 15 maart. Gregory Sedoc is er gisteren bij de WK indoor in Doha niet in geslaagd de finale van de 60 meter horden te halen. Hij eindigde in zijn halve finale als derde in 7,67 seconden. Die tijd was onvoldoende om als een van de twee tijdsnelste verliezers naar de finale te gaan. De wereldtitel ging naar de Cubaan Dayron Robles. Adrienne Herzog werd op de 3.000 meter twaalfde en laatste. Verder viel op dat de Australische polsstokhoogspringer Steven Hooker na de olympische en wereldtitel nu ook wereldkampioen indoor is. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Braziliaanse Fabiana Murer. (ANP)

Wildcards bij Champions Trophy

NEW DELHI, 15 maart. Het jaarlijkse zeslandentoernooi om de Champions Trophy krijgt in het hockey een andere opzet. Met ingang van 2012 wordt het evenement een keer in de twee jaar afgewerkt. Bovendien wil de internationale hockeyfederatie (FIH) in de nieuwe formule twee wildcards uitdelen. Daarmee komt het deelnemersveld op acht teams. Het jaarlijkse ritme van de Champions Trophy wordt afgeschaft om op de speelkalender ruimte te maken voor een nieuwe internationale competitie, de Word Series. (ANP)

Franse rugbyers blijven ongeslagen

PARIJS, 15 maart. De Franse rugbyers zijn na vier duels in de befaamde Six Nations nog altijd ongeslagen. Ze wonnen gisteren zoals verwacht zonder veel moeite van Italië: 46-20. Halverwege kon de thuisploeg al weinig meer gebeuren: 22-3. Frankrijk kan volgende week voor eigen publiek voor het eerst sinds 2007 de titel winnen. Dan komen de Engelsen in Parijs op bezoek. Zij verspeelden zaterdag een belangrijk punt tegen de Schotten: 15-15. Ierland profiteerde met een overtuigende zege op Wales: 27-12. (ANP)

Sauerbreij wint snowboardrace

Valmalenco, 15 maart. Snowboardster Nicolien Sauerbreij lijkt op weg naar de eindzege in het wereldbekerklassement parallelreuzenslalom. De Nederlandse olympisch kampioen won zaterdag in het Italiaanse Valmalenco de voorlaatste wereldbekerwedstrijd. Door haar zege vergrootte Sauerbreij in het klassement haar voorsprong op de Oostenrijkse Doris Günther. De laatste wedstrijd is komend weekeinde in het Spaanse La Molina. (ANP)

Golfer Ernie Els zegeviert in Miami

MIAMI, 15 maart. Ernie Els heeft gisteren in Doral, nabij Miami, de titel veroverd in het World Golf CA Championship. De Zuid-Afrikaan had aan een slotronde van 66 slagen, zes onder par, genoeg om zijn landgenoot Charl Schwartzel voor te blijven. Els bracht zijn totaal gisteren op 270 (-18). (ANP)

Keniaan Makau wint CPC-Loop

Den Haag, 15 maart. De Keniaanse langeafstandloper Patrick Makau heeft gisteren in Den Haag de CPC-loop gewonnen. Hij finishte in 59.51 minuten. Het was na 2008 de tweede keer dat hij de CPC-loop won. Koen Raymaekers was de beste Nederlander. (ANP)