Kort nieuws Economie

Rabobank stopt met Bizner

Utrecht, 15 maart. Rabobank stopt met zijn twee jaar geleden opgerichte internetbank voor ondernemers Bizner. De bank, waar ondernemers zelfstandig hun financiële zaken kunnen beheren zonder tussenkomst van een bankmedewerker, wordt geïntegreerd binnen Rabobank. Dat heeft Rabobank vandaag bekendgemaakt. Volgens Rabobank is een aparte internetbank voor (startende) ondernemers en zzp’ers niet meer nodig. Deze klanten kunnen ook bediend worden via de site van Rabobank. Bizner heeft ongeveer 15.000 klanten. (ANP)

Export in januari met 11 pct gestegen

Den Haag, 15 maart. Nederlandse bedrijven hebben in januari bijna 11 procent meer goederen uitgevoerd dan een jaar eerder. Dat bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Hierbij moet rekening gehouden worden met een forse terugval van de export, die in november 2008 begon en die vooral in de eerste helft van 2009 aanhield. Het exportvolume was afgelopen januari ongeveer gelijk aan dat van januari 2008, toen de crisis nog niet was uitgebroken, aldus het CBS. (ANP)

Vrouwenquotum Deutsche Telekom

Bonn, 15 maart. Deutsche Telekom wil meer vrouwen aan de top. In 2015 moeten vrouwen ten minste 30 procent van de leidinggevende posten in het bedrijf bezetten. Naar eigen zeggen is de telecomgigant het eerste bedrijf op de Duitse beurs dat een vrouwenquotum invoert. Meer vrouwen aan de top komt de kwaliteit van het bedrijf ten goede, zei topman René Obermann in een toelichting. Momenteel zou maar 2,5 procent van de medewerkers op leidinggevende functies vrouw zijn. Obermann vindt een quotum een noodzakelijk middel om het bedrijf eerlijker in te richten. (ANP)