Film van de dag

John Cleese als schoolhoofd Brian Stimpson in de komedie Clockwise. Clockwise Year: 1986 Director: Christopher Morahan John Cleese Photo12

Clockwise. Alles wat mis kan gaan, gaat ook mis in deze komedie met John Cleese in de hoofdrol, dé reden Clockwise te kijken. Cleese speelt de hem op het lijf geschreven rol van een schoolhoofd, die zijn aangeboren onhandigheid verbergt achter een extreem gevoel voor punctualiteit. Ook maar een minuutje te laat komen, is hem een gruwel. Wanneer hij in de verkeerde trein stapt op weg naar een conferentie waar hij een gezelschap met onder meer zijn snobistische collega’s van Eton en Harrow moet toespreken, slaat de paniek toe, met alle gevolgen van dien. (Christopher Morahan, 1986, GB), RTL8, 20.30-22.20u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg