De Bakker treft Roddick

Thiemo de Bakker speelt in de derde ronde van het tennistoernooi in Indian Wells tegen Andy Roddick. De als zevende geplaatste Amerikaan versloeg gisteren in de tweede ronde de Taiwanees Lu Yen-Hsun in twee sets: 6-4 6-4.

De Bakker (nummer 73 van de wereld) trof Roddick eerder in januari in de eerste ronde van de Australian Open. Toen was de Amerikaan in drie sets te sterk. De 21-jarige Hagenaar bereikte gisteren de derde ronde van het masterstoernooi in Indian Wells doordat zijn Servische tegenstander Janko Tipsarevic (nummer 36) opgaf met een rugblessure. De stand was toen 3-2 in de eerste set voor De Bakker.

Volgens De Bakker ging er bij Tipsarevic iets mis bij een dropshot. „Hij sloeg een dropshot, die haalde ik. Ik sloeg ook een dropshot. Hij probeerde die te halen en daarbij schoot er iets in zijn rug”, schreef de Nederlandse tennisser op zijn weblog.

Roger Federer won in Indian Wells zijn eerste partij sinds zijn eindzege in de Australian Open. De Zwitserse nummer 1 van de wereld versloeg in drie sets de Roemeen Victor Hanescu: 6-3 6-7 6-1. De zestienvoudig grandslamwinnaar won eenvoudig de eerste set, maar moest de tweede set in de tiebreak afstaan aan Hanescu. In de derde set stelde Federer orde op zaken. „Ik was tevreden over mijn spel”, zei de 28-jarige Zwitser, die het toernooi in Indian Wells als drie keer won. „Ik had lang niet gespeeld. Zo bekeken was het een goede wedstrijd.”

Zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal maakte een dag eerder een succesvolle rentree op de ATP Tour. De nummer drie van de wereldranglijst versloeg in Indian Wells de Duitser Rainer Schüttler in twee sets: 6-4 6-4. Nadal, die een bye had in de eerste ronde, stootte daarmee door naar de derde ronde, waarin hij de Kroaat Mario Ancic treft.

Nadal kwam voor het eerst in actie sinds de Australian Open, waar hij begin dit jaar in de kwartfinale tegen Andy Murray moest opgeven vanwege een knieblessure. De 23-jarige Spanjaard meldde zich daarna af voor onder meer het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. „Dit was een goede start”, concludeerde de voormalige nummer één van de wereld tevreden na zijn zege op Schüttler. „Indian Wells is een van mijn favoriete toernooien, ik voel me hier erg thuis.”

Nadal won het hoog aangeschreven ATP-toernooi van Indian Wells in 2007 en 2009. (ANP)