Daten met honden

Hondenliefhebbers konden gisteren in het Amsterdamse Bos kennis maken met potentiële nieuwe huisdieren. Voor het derde jaar vond gisteren het ‘Date a Dog’-evenement plaats, waarbij 47 honden uit verschillende dierenasiels in een speeddate werden voorgesteld aan circa 150 bezoekers. De organisatie hoopt zo meer asielhonden onder te brengen. Foto WFA/Rein van Zanen WFA20T:DATE A DOG:AMSTERDAM;14MAR2010-Foto, Bordeaux Dog wordt op de catwalk geshowd aan het publiek. Op zondag 14 maart a.s. organiseert Stichting Date a Dog voor het derde jaar op rij 'speeddaten met asielhonden' in het Amsterdamse Bos. Date a Dog ambassadeurs Martin Gaus en Fabienne de Vries stellen meer dan 30 honden uit verschillende Nederlandse asielen voor aan het publiek. Aan elkaar snuffelen, een koekje geven, een aai en een boswandeling brengen mens en dier dichter bij elkaar en hopelijk is er sprake van liefde op het eerste gezicht. De aanwezige experts en gedragstherapeuten staan klaar met advies en leuke verhalen. Aan het eind van de dag hebben bezoekers misschien wel een tweede date gepland en krijgen de asielhonden een kans op een goed nieuw thuis. WFA/rvz/str.Rein van Zanen WFA