Buitenlands voetbal

Arjen Robben was zaterdag in de Bundesliga opnieuw van grote waarde voor Bayern München. De Nederlandse international maakte in het duel met Freiburg (2-1) de gelijkmaker en uit een strafschop de winnende treffer voor de ploeg van trainer Louis van Gaal. Door de zege blijft Bayern koploper. Robben bezorgde zijn club vorige week met een treffer tegen Fiorentina al een plek in de kwartfinales van de Champions League. Ruud van Nistelrooy denkt dat hij zijn carrière afsluit bij Hamburger SV. Dat liet de spits gisteren weten in de Duitse krant Bild. „HSV wordt mijn laatste hoofdstuk”, aldus de Brabander. „Ik ben geïnspireerd door Hamburg en de euforie van de supporters.” Van Nistelrooy maakte in de winterstop de overstap van Real Madrid naar HSV. Gisteren verloor Van Nistelrooy met zijn club de topper tegen Bayer Leverkusen (4-2). Hij begon in de basis, maar werd in de 70ste minuut vervangen.

Manchester United heeft de koppositie in de Premier League gisteren weer overgenomen van Chelsea. De ploeg van doelman Edwin van der Sar won op Old Trafford met 3-0 van Fulham. Wayne Rooney was zoals vaker dit seizoen de grote man bij United met twee treffers. Dimitar Berbatov maakte in de slotminuut het derde doelpunt. Manchester heeft twee punten meer dan Chelsea, dat zaterdag met 4-1 won van West Ham United. De doelpunten van Chelsea kwamen op naam van oud-PSV’er Alex, Didier Drogba (tweemaal) en Florent Malouda. Drogba bracht zijn totaal aantal treffers van dit seizoen op 21.

Bordeaux blijft koploper in de Franse competitie, maar de titelverdediger is aan een matige periode bezig. Vorige week verloor het van Auxerre; zaterdag bleef Bordeaux op bezoek bij AS Monaco steken op 0-0. Bordeaux heeft 53 punten uit 27 duels. Montpellier (1-1 tegen Auxerre) heeft hetzelfde puntentotaal maar een duel meer gespeeld. Olympique Lyon profiteerde niet. De ploeg speelde thuis 1-1 tegen St. Etienne en is met 51 punten vierde.