bron van de kunst

„Ik zag hem en was meteen verliefd”, zegt Gijs van de Berg (26) uit Amsterdam over zijn eerste porseleinen paardje. Toen hij begin 2008 over de Noordermarkt in Amsterdam liep, viel zijn oog op het witte, glimmende paardje dat verscholen lag in een berg rommel. „Het is zo’n krachtig dier en toch zag het beeldje er zo teder uit.” Thuis fotografeerde hij het paardje tegen een witte achtergrond. „De details kwamen meteen heel mooi tot leven. Net een illustratie.” Vanaf dat moment kwamen er steeds meer paardjes bij. Gijs van den Berg is artdirector bij reclame- en ontwerpbureau KesselsKramer. Meer over hem is te vinden op gijsvandenberg.nl. Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunstwerken die jou inspireren? Bijdragen aan deze rubriek zijn welkom via klik@nrc.nl