Bijna lente

Het gaat de goede kant op deze week: vooral woensdag en donderdag is het echt lenteweer. Overdag komen de temperaturen zelfs rond 15 graden uit terwijl de minima veelal ruim boven 0 blijven.

De week begon vandaag met veel wolken en regen. Ook vanavond is het nog op veel plaatsen nat. In de nacht wordt het vanuit het noorden droger. Vrijwel nergens komt de temperatuur beneden het vriespunt uit.

Morgen zijn er nog steeds vrij veel wolken maar op een enkel buitje na blijft het overal droog. Vooral in de kuststreken breekt de zon geregeld door. Er waait hooguit een matige westenwind aan zee, kracht 3 tot 4. Het wordt 6 graden op de Wadden tot lokaal 9 graden in het zuiden van het land. In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen waarin de temperatuur landinwaarts weer kan zakken tot rond het vriespunt.

Woensdagochtend schijnt de zon maar in de loop van de dag wordt deze steeds vaker versluierd door hoge wolkenvelden. De middagtemperaturen komen op veel plaatsen weer in de dubbele cijfers uit, rond 12 graden. Donderdagnacht verloopt minder fris met minima rond 5 graden en overdag wordt het volop lente. De zon komt er een beetje waterig door vanwege de hoge wolken maar desondanks wordt het circa 15 graden. Wat temperaturen betreft is dan de lente echt begonnen.