Beckham mist WK door zware blessure

Voetballend Engeland vreest dat David Beckham in juni niet aan het WK voetbal in Zuid-Afrika kan meedoen. De blessure die de 34-jarige 115-voudige Engelse international gisteren in de competitiewedstrijd van zijn club AC Milan tegen Chievo Verona opliep, is zo ernstig dat de sterspeler waarschijnlijk niet op tijd hersteld is. Vandaag vertrok Beckham naar Helsinki waar hij wordt geopereerd door een Finse specialist.

Beckham, die door het Amerikaanse LA Galaxy is uitgeleend aan Milan, ging aan het einde van het duel door zijn enkel. In tranen strompelde hij van het veld. Later bleek dat de achillespees was afgescheurd. De Finse arts Sakari Orava overweegt een transplantatie uit de kuitspier om de pees sterker te maken.

Volgens Orava duurt het minimaal drie maanden voordat Beckham weer een bal kan trappen. „Doe er nog minimaal een maand bij om voluit te kunnen springen en schieten.” De kans dat Beckham op 12 juni met Engeland aan het WK voetbal begint, is klein. De Engelsman speelt sinds deze winter bij AC Milan. De Engelse bondscoach Fabio Capello adviseerde de sterspeler, in de Italiaanse competitie te spelen om in vorm te komen voor de wereldtitelstrijd. Capello sprak met Beckham. De Italiaan vreest zoals de meeste Engelsen dat de voetballer het WK mist. (Reuters, AP)