Aanhang Thaksin massaal op de been

Een aanhanger van de vroegere Thaise premier Thaksin Shinawatra, in 2006 door het leger afgezet en wegens corruptie veroordeeld, juicht als andere betogers met de motor bij een legerhoofdkwartier in Bangkok arriveren. Daar demonstreerden vanmorgen duizenden Thaksin-getrouwen tegen de regering. De Thaise premier Abhisit Vejjajiva, die zich met een aantal ministers in de kazerne had teruggetrokken, wees de eis van de betogers af om voor vanmiddag het parlement te ontbinden. De spanningen liepen vanmorgen op toen bij granaatexplosies twee militairen gewond raakten. Gisteren waren honderdduizend betogers op de been. Foto Reuters A supporter of former premier Thaksin Shinawatra cheers as others arrive on motorcycles to protest outside the base of Thai Army 11th Infantry Regiment in Bangkok March 15, 2010. Thousands of anti-government protesters continued their protests in Bangkok giving Thailand's military-backed government an ultimatum: either call elections or face more pro-democracy demonstrations over the week. REUTERS/Sukree Sukplang (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) REUTERS