5 redenen om tv te kijken

Van China’s milieu is niet veel over A local resident fills a container with water taken from a partially dried-up reservoir in Zhulin Town of Wenshan County, Yunnan province March 4, 2010. Rain and snow were forecast for most parts of north China and some eastern regions over the next three days, and severe drought would continue in the dry southwest, the China Meteorological Administration (CMA) said Wednesday and reported by Xinhua News Agency. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA REUTERS

1 Nederland

Welkom in Nederland

Ned. 2, 19.55-20.25u.

Herhaling van deze serie van Michiel van Erp over hoe autochtonen met allochtonen proberen te integreren. Met in aflevering 1 twee Gooise vrouwen die zich ontfermen over een Afghaans asielzoekersgezin. Op omroep.vara.nl kun je zien hoe het nu met ze is.

2 Amsterdam

America’s Next Top Model

RTL 5, 20.30-21.25u.

De Amerikaanse kandidaten arriveren op Schiphol, waar ex-topmodel Daphne Deckers ze welkom heet. Ze moeten via opdrachten hun tijdelijke onderkomen in Amsterdam vinden, en ontmoeten Mart Visser. De Wallen ontbreken niet in deze uitzending in Hollandse sferen.

3 Film

Clockwise

RTL 8, 20.30-22.20u.

Onnavolgbare John Cleese als het hypernerveuze hoofd van een dorpsschool die uitgenodigd is om de slotspeech te komen geven op een nationale onderwijsconferentie. Als hij door een stom toeval zijn trein mist, slaat hij op tilt, kaapt een auto, belandt in een klooster, molt een telefooncel en wordt opgejaagd door de politie. (Christopher Morahan, 1986)

4 Milieu

Tegenlicht: De regenmakers, het groene verzet in China

Ned. 2, 21.00-21.48u.

Documentaire van Floris-Jan van Luyn (columnist nrc.next). Een beter milieu en schonere energie zijn deel geworden van het internationale politieke machtsspel. Dat brengt nogal wat conflicten met zich mee. De Regenmakers gaat over de teloorgang van het Chinese milieu, vertelt in portretten van vier burgeractivisten die zich de ondergang van hun wereld niet langer willen laten aanleunen.

5 Mode

Project Catwalk

RTL 5, 21.25-22.25u.

Het tweede seizoen van de Nederlandse Project Catwalk begint. Twaalf jonge Nederlandse kledingontwerpers strijden om de hoofdprijs van 15.000 euro, een modespread in Marie Claireen een eigen catwalkshow. In de jury: ontwerper Daryl van Wouw, Simone Dernee (Marie Claire) en Renate Verbaan, die de show ook presenteert.