Volgende week in NRC Handelsblad

Beeld uit de film Lebanon Scene uit de film Lebanon (2010) Foto: Cinemien
Beeld uit de film Lebanon Scene uit de film Lebanon (2010) Foto: Cinemien

Maandag

Het WK hockey in India, dat dit weekend eindigt, toont dat beveiliging bij sportevenementen in India, maar ook Pakistan, veel veiligheidsmaatregelen nodig zijn. „Dat buitenlanders niet meer in Pakistan willen spelen, is heel slecht voor ons hockey. Langzaam bloedt het hockey dood.” Op de sportpagina.

Dinsdag

Op de kunstpagina een interview met de Amerikaanse jazzpianist Brad Mehldau (1970), die komende tijd zal optreden in Eindhoven, Groningen en Amsterdam.

Woensdag

Op de filmpagina wordt Lebanon besproken, de Israëlische anti-oorlogsfilm waarmee Samuel Maoz de Gouden Leeuw van Venetië won. Er werd gefilmd vanuit een tank, via de kijkspleten.

Donderdag

De thuiskok kookt de hele week uit het kookboek van de Spanjaard José Pizarro.

Vrijdag

Het Cultureel Supplement ging kijken in het MoMa in New York waar Marina Abramovic exposeert en volgde de enscenering van Rossini’s opera La Cenerentola (Assepoester), gedirigeerd door het voormalig Thaise wonderkind Trisdee Na Patalung.De bijlage Boeken belicht integratieverhalen, van het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali tot dat van Ella Vogelaar.

Zaterdag

Rijdt de Nederlandse trein echt zo slecht? Het Weekblad reisde zeven dagen door Nederland en de buurlanden, op zoek naar de verschillen.

Onderwerpen onder voorbehoud.