Kort nieuws voorpagina

Ayaan Hirsi Ali: Wilders is goed voor Nederland

Rotterdam, 13 maart. Oud-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali vindt PVV-leider „geen racist, en ook geen fascist. Hij is goed voor Nederland”. Ayaan Hirsi Ali verwoordt deze mening vandaag in een opiniestuk in deze krant. Mensen die kwaad zijn over de „systematisch verkeerde aanpak door de gevestigde partijen en andere elites” van immigratie en islam, hoeven niet te rebelleren, maar kunnen hun woede kanaliseren door op Wilders te stemmen, aldus Hirsi Ali. Opinie & Debat, pagina 2-3

Biograaf Bernhard maakt geen vervolg

rotterdam, 13 maart. Schrijfster Annejet van der Zijl heeft haar aanvankelijke plan om een complete biografie over prins Bernhard te schrijven, laten varen, omdat ze uitgekeken raakte op haar hoofdpersoon. Weekblad, pagina 6

Bisdom München trok verdachte aan

Rome, 13 maart. Het aartsbisdom München heeft in 1980 een priester in dienst genomen die verdacht werd van seksueel misbruik van jongens. Dat gebeurde in de tijd dat Joseph Ratzinger, de huidige paus Benedictus XVI, aartsbisschop was in München. Pagina 5

Deeltijd-WW wordt verlengd tot juli ’11

Den Haag, 13 maart. De regeling voor deeltijd-WW wordt verlengd tot 1 juli 2011. Voorwaarde is dat bedrijven die zich voor deeltijd-WW aanmelden, nog niet eerder van de regeling gebruik hebben gemaakt. Pagina 13

Reddingsplan voor Grieken bijna klaar

Brussel, 13 maart. Europese regeringsleiders zijn ver gevorderd met een plan voor noodleningen aan Griekenland. Die leningen worden alleen verstrekt als blijkt dat Griekenland zijn miljardenschuld niet kan afbetalen. Pagina 15

Ondernemer Kroon op vrije voeten

Rotterdam, 13 maart. Vastgoedondernemer Evert Kroon en zijn financieel directeur zijn gisteren op vrije voeten gesteld. Zij waren verdachten in een belastingfraudezaak waarvoor ook interieurontwerper Jan des Bouvrie deze week een dag in de gevangenis heeft gezeten. Pagina 15