Kort nieuws Sport

Blatter vindt hulp van techniek bij profvoetbal te duur

ZÜRICH, 13 Maart. Als het aan Sepp Blatter ligt, komen er op korte termijn geen technische hulpmiddelen voor de voetbalscheidsrechters om bijvoorbeeld te constateren of een bal over de doellijn is gegaan. De Zwitserse voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA vindt de introductie ervan te duur. „Het gebruik van moderne technologie kan aardig in de papieren lopen. Daarom is het wereldwijd niet mogelijk”, stelde Blatter in zijn column op de FIFA-website. Hij betoogde dat niet alle duels live worden uitgezonden, laat staan worden gevolgd door een hele batterij tv-camera’s. „Alleen al voor het WK worden negenhonderd kwalificatiewedstrijden gespeeld. Daarvoor moeten overal dezelfde regels gelden.” (ANP)

Inter verliest met 3-1 van Catania

CATANIA, 13 maart. Internazionale heeft gisteravond op Sicilië een 3-1-nederlaag geleden tegen Catania. De koploper van de Serie A stond twintig minuten voor tijd nog met 1-0 voor. AC Milan kan de achterstand op Inter morgen terugbrengen tot één punt als het wint van Chievo. Invaller Sulley Muntari leidde de nederlaag van Inter in. De Ghanees kwam in de 79ste minuut in het veld, maar kon kort daarna weer inrukken. Muntari kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij hands maakte in het eigen strafschopgebied. De penalty werd benut door Giuseppe Mascara. In de laatste minuut maakte Jorge Andres Martinez het derde doelpunt voor Catania. (ANP)

Etappezeges voor Sagan en Bennati

AIX-EN-PROVENCE, 13 maart. De Slowaakse wielrenner Peter Sagan heeft gisteren de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam gebracht. Lars Boom was de enige Nederlander in het voorste peloton van 25 man. De coureur van Rabobank, die enkele dagen de leiderstrui droeg, kwam als zestiende over de streep. Daniele Bennati heeft gisteren de derde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. (ANP)

Turner Wammes bereikt finale vloer

COTTBUS, 13 maart. Jeffrey Wammes heeft op de eerste dag van het 34ste ‘Turnier der Meister’ in Cottbus de finale bereikt op vloer. De Nederlandse turner kreeg voor zijn vrije oefening 14,40 punten van de jury. Daarmee ging hij als vierde door naar de eindstrijd. De Duitser Marcel Nguyen werd gisteren met 14,85 vooralsnog als beste beoordeeld. Jeffrey Telussa kwam met 11,35 niet verder dan een plek in de achterhoede. (ANP)

Sedoc bij WK door naar halve finales

DOHA, 13 maart. Gregory Sedoc heeft zich gisteren in Doha bij de wereldkampioenschappen indoor geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden. De Nederlander eindigde in zijn serie als vierde in 7,79 seconden. Zijn klassering was voldoende om morgen op de laatste dag weer in actie te komen. (ANP)

Zege De Graafschap

Sittard, 13 maart. De Graafschap is gisteren een stap dichter bij het kampioenschap in de eerste divisie gekomen. De ploeg uit Doetinchem won de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-0 door treffers van Hugo Bargas en invaller Rik Sebens. De Graafschap boekte in Sittard de twintigste zege van het seizoen. (ANP)