Fris weekend

Het komende weekend blijft het aan de frisse kant. Overdag wordt het een graad of 7 à 8. Geen lekker lenteweer: veel bewolking en weinig ruimte voor de zon. Bovendien kan er vooral op zondag af en toe wat regen vallen en waait er langs de noord- en noordwestkust een stevige noordwestenwind. Onder de bewolking blijven de temperaturen dit weekend ’s nachts boven het vriespunt.

Maandag brengt geen verbetering. Uit de bewolking kan naast regen ook wat natte sneeuw vallen. De noordwestenwind neemt af en tegen het eind van de dag kan in het noorden de zon af en toe doorbreken.

Opklaringen in het noorden van het land kunnen zich in de nacht naar dinsdag over het hele land uitbreiden en het koelt flink af. Op veel plaatsen gaat het gewoon weer een graadje vriezen.

Dinsdag, en mogelijk ook woensdag en donderdag, zien er wat beter uit. Door de invloed van een hogedrukgebied verlopen deze dagen rustig en overwegend droog met misschien ook wat meer ruimte voor de zon.

De naar zuidwest draaiende wind voert ook wat zachtere lucht aan waardoor de temperaturen in het binnenland wat hoger op kunnen lopen. Het kan zijn dat daardoor zelfs de 10 graden wordt overschreden.

Door de nabijheid van het koude zeewater blijven de temperaturen in de kustgebieden wat achter.