Fris, kleurrijk en evolutievrij

Weet.magazine

24 procent van de Nederlanders prefereert de schepping boven Darwin. Dat bleek vorig jaar uit marktonderzoek. Gelukkig is er nu Charlesvrije wetenschap: Weet.magazine.

Het blad lijkt uiterlijk op Quest of Kijk (straaljager voorop) maar wil ook een ‘glimp van Gods grootheid en almacht’ laten zien. In de redactie zetelt Kees van Helden die vorig jaar de folder Evolutie of Schepping – wat geloof jij? huis aan huis liet verspreiden.

Die folder ging bij de helft van de huishoudens ongelezen de prullenbak in. Het tijdschrift is fris, kleurrijk en vol korte stukjes. Er staan aardige stukken in over baby’s en bananen – die zijn altijd leuk, of ze nou geschapen zijn of niet. “Wetenschap in een Bijbels kader, zonder de feiten geweld aan te doen”, beloofde eindredacteur Johan Démoed in een persbericht.

Nu, dat is niet waar. In Weet staat dat vinken niet verwant zijn aan schildpadden. Dat een onderaardse zoutlaag van een kilometer dik alleen kan ontstaan in een zee van 60 km diep. En niet fout, maar toch fout: een stuk over Neanderthalers is zonder bronvermelding overgeschreven van de BBC. Binnenkort in uw christelijke boekwinkel.

    • Hester van Santen