film

La petite Jérusalem (Karin Albou, 2005, F). Een Joods gezin woont in een van de vele anonieme woontorens in Sarcelles, vlakbij Parijs. Moeder komt uit Tunesië, haar twee dochters zijn opgegroeid met de joodse orthodoxie maar reageren er verschillend op. Regisseur Albou laat zien hoe het inbindende aspect van (elke) religie seksueel verlangen niet onderdrukt maar juist aanwakkert. La petite Jerusalem Year : 2005 Director : Karin Albou Elsa Zylberstein Bruno Todeschini Photo12

Alice / Neco zalenky (Jan Svankmajer, 1988, Tsjechoslowakije). Macabere adaptatie van Lewis Carrolls Alice in Wonderland speelt zich binnenshuis af en evenaart als nachtmerrie Hitchcocks The Birds. Vrijwel van gesproken tekst verstoken film combineert poppenanimatie met live-action en is minder geschikt voor kleine gevoelige naturen. Ned.3, 15.30-16.50u.

Finding Neverland (Marc Forster, 2004, VS/Engeland). In zoetige biopic over J.M. Barrie, de man die Peter Pan schreef, heeft alle verpaupering en ongelijkheid in het Engeland van begin twintigste eeuw plaats moeten maken voor elegant Victoriaans theaterpubliek, cricket en schilderachtige cottages. Halfgelukte toneelschrijver Johnny Depp valt als een blok voor weduwe Kate Winslett en haar vier jongens en vindt eindelijk een manier om zijn kinderlijke fantasie vorm te geven. Resulteert in tearjerker over de tragiek van een gevonden en verloren liefde. Net5, 18.30-20.30u.