film

Suspicion (Alfred Hitchcock, 1941, VS). Joan Fontaine kreeg een Oscar voor haar bijdrage aan deze voortreffelijke melodramatische thriller als muizige huisvrouw die meer en meer gaat vermoeden dat haar charmante én sinistere echtgenoot Cary Grant haar wil vermoorden. Let op het lampje dat Hitchcock tijdens de climax van de film in het glas melk liet monteren om ieders aandacht te trekken. Suspicion Year: 1941 Director: Alfred Hitchcock Cary Grant PHOTOS12

Vanaja (Rajnesh Domalpalli, 2006, India). Roerend regiedebuut is doordrenkt van de onoverbrugbare klassenverschillen in India. Vijftienjarige huishoudster heeft de ambitie een kuchipudi-danseres te worden, maar raakt dan zwanger van de zoon des huizes. Ned.2, 23.35-1.25u.

Die fetten Jahre sind vorbei / The Edukators (Hans Weingartner, 2004, Duitsland/Oosenrijk). Drie vrienden, onder wie Goodbye, Lenin!-ster Daniel Brühl, voeren ludieke kamikazeacties tegen grootkapitaal en kapitalisme in festivalhit die keurig past in trend van Duitse films die op een mild-humoristische wijze reflecteren op de hedendaagse geschiedenis. Weingartners tweede film munt vooral uit in de manier waarop hij dingen heeft geportretteerd die van alle tijden zijn: rebellie als tijdverdrijf, de zoektocht naar de authentieke ervaring en hoe de subversiviteit van gisteren vandaag handelswaar is geworden. Canvas, 0.25-2.35u.