film

Vanaja (Rajnesh Domalpalli, 2006, India). Roerend regiedebuut is doordrenkt van de onoverbrugbare klassenverschillen in India. Vijftienjarige huishoudster heeft de ambitie een kuchipudi-danseres te worden, maar raakt dan zwanger van de zoon des huizes. Ned.2, 23.35-1.25u.

Die fetten Jahre sind vorbei / The Edukators (Hans Weingartner, 2004, Duitsland/Oosenrijk). Drie vrienden, onder wie Goodbye, Lenin!-ster Daniel Brühl, voeren ludieke kamikazeacties tegen grootkapitaal en kapitalisme in festivalhit die keurig past in trend van Duitse films die op een mild-humoristische wijze reflecteren op de hedendaagse geschiedenis. Weingartners tweede film munt vooral uit in de manier waarop hij dingen heeft geportretteerd die van alle tijden zijn: rebellie als tijdverdrijf, de zoektocht naar de authentieke ervaring en hoe de subversiviteit van gisteren vandaag handelswaar is geworden. Canvas, 0.25-2.35u.