Deeltijd-WW tot 2011

De regeling voor deeltijd-WW wordt verlengd tot 1 juli 2011. Voorwaarde is dat bedrijven die zich voor deeltijd-WW aanmelden, nog niet eerder van de regeling gebruik hebben gemaakt. Dat zei demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken, CDA) gisteren na afloop van de ministerraad in Den Haag. Sectoren zoals de bouw en de scheepsbouw, die nu pas volop met de gevolgen van de economische crisis te maken krijgen, kunnen voor de regeling in aanmerking komen, zei Donner.

Het Centraal Planbureau schat dat door de deeltijd-WW, die een jaar geleden werd ingevoerd, de werkloosheid met 50.000 mensen wordt beperkt. Nederland telt momenteel 435.000 werklozen, dat is 5 procent van de beroepsbevolking. Verwacht wordt dat de werkloosheid dit en volgend jaar tot 6,5 procent zal stijgen en daarna zal afnemen.