vandaag

In het nieuws:

In de rechtbank van Amsterdam dient het kort geding van Nina Brink, de voormalige topvrouw van World Online, tegen schrijver Eric Smit. Brink is ontstemd over het boek dat Smit over haar leven schreef. Ze eist van de auteur en uitgever Prometheus een verspreidingsverbod en rectificatie.

Commandant der Strijdkrachten Peter Van Uhm opent de Nationale Carrièrebeurs in de Amsterdamse RAI. Twee dagen lang kunnen studenten en starters kennis maken met 200 werkgevers. Op de beurs waren vorig jaar 16.000 bezoekers afgekomen.

De Europese ministers van Energie bespreken een 50 miljard euro kostend plan om geavanceerde energieprojecten met lage CO2-emissies te bekostigen.

De premier van Rusland, Vladimir Poetin, bezoekt Indiase politieke leiders en kopstukken uit het bedrijfsleven. Verwacht wordt dat deals worden gesloten over de aanschaf van defensiematerieel en de bouw van atoomreactors.

De winnaar van de literaire prijs van de Amerikaanse National Book Critics Circle wordt in New York bekendgemaakt.