Van Nistelrooy scoort voor HSV

Hamburger SV heeft een forse stap gezet naar de kwartfinale van de Europa League, maar is nog niet helemaal klaar met Anderlecht: 3-1. Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy, die voor het eerst een basisplaats had sinds hij overkwam van Real Madrid, scoorden voor hun Duitse club, evenals David Jarolim. Jonathan Legear hield met een fraaie vrije trap de return, volgende week donderdag in Brussel, toch nog interessant.

Voor Van Nistelrooy, tot het laatste fluitsignaal gretiger dan ooit, was het zijn eerste doelpunt voor eigen publiek. De aanvalsleider schoot uit een moeilijke hoek raak, na door landgenoot Eljero Elia in stelling te zijn gebracht. Mathijsen had halverwege de eerste helft al het openingsdoelpunt gemaakt. Verder had de centrale verdediger van HSV veel te stellen met het Belgische wonderkind Romelu Lukaku.

Liverpool verloor in Frankrijk met 1-0 van Lille. Eden Hazard werd vijf minuten voor tijd matchwinner. Bij de Engelsen mocht zowel Dirk Kuijt als Ryan Babel in de basis beginnen. De Fransen hadden een groot veldoverwicht, maar Liverpool kreeg de beste kansen. Babel schoot tegen de benen van doelman Mickael Landreau op. Deze redde ook fantastisch na een kopbal van Fernando Torres.

Voor clubs die de Nederlandse inbreng in de Europa League tot nul reduceerden, lonkt ook de kwartfinale. Standard, dat AZ van het Europese toneel stootte, won in Athene met 3-1 van Panathinaikos. Juventus, dat Ajax uitschakelde, versloeg Fulham in Turijn met 3-1. (ANP)