Sport kort

Skiërs Hölzl en Guay winnen wereldbeker, Vonn gaat onderuit

Garmisch-Partenkirchen. De Canadese skiër Erik Guay heeft de wereldbeker in de super-G veroverd. Guay won gisteren de laatste wedstrijd in de discipline en steeg in het klassement van plaats drie naar één. De Kroaat Ivica Kostelic werd tweede en de Noor Aksel Lund Svindal eindigde als derde. De Canadees passeerde in de eindstand de Oostenrijker Michael Walchhofer, die zijn koppositie inleverde door slechts als vijftiende te finishen. Bij de vrouwen won Kathrin Hölzl de wereldbeker op de reuzenslalom. Bij de finalerace noteerde de Sloveense Tina Maze over twee runs de beste tijd: 2.10,72 minuten. De Duitse Hölzl was slechts 0,03 seconde langzamer, maar de tweede plaats volstond voor de eindzege. Lindsey Vonn liet gisteren een uitgelezen kans liggen om de algemene wereldbeker te veroveren. De Amerikaanse kwam in Garmisch-Partenkirchen ten val tijdens de eerste manche van de reuzenslalom. Haar enige overgebleven concurrente voor de kristallen bol is Maria Riesch. De Duitse eindigde gisteren op de reuzenslalom als derde en liep punten mis. Haar achterstand bedraagt nog altijd 165 punten. Alleen de super-G en de slalom komen nog aan bod in Garmisch. (ANP)

Groningen-voetballer Holla breekt been

Groningen. FC Groningen moet het geruime tijd stellen zonder Danny Holla. De middenvelder liep gistermiddag tijdens de training een gecompliceerde botbreuk op in het linkeronderbeen. Bij een schotpoging bleef zijn voet in het veld vaststaan. Trainer Ron Jans zag het ongeluk van nabij gebeuren en reageerde vol ongeloof. „Het was verschrikkelijk om te zien. Ook de spelersgroep en technische staf zijn erg onder de indruk. We zullen morgen de draad weer oppakken en proberen ons te focussen op de wedstrijd van zaterdag tegen NAC Breda. Maar het zal zeker invloed hebben”, liet Jans op de website van de club weten. (ANP)

Leiding Pakistaans hockey ontslagen

Islamabad. Het hoofd van de Pakistaanse hockeybond (PHF), Qasim Zia, heeft het management van het nationale hockeyteam ontslagen, nadat het team als laatste was geëindigd op het WK Hockey in New Delhi. Canada versloeg Pakistan, dat vier keer wereldkampioen werd, met 3-2 in de play-offwedstrijd om de laatste twee plekken. Zia verklaarde dat de bond onderzoek gaat doen naar de wanprestatie van het team. (AP)

Nederlanders scoren voor Hamburger SV

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Hamburger SV heeft gisteravond in de achtste finales van de Europa League gewonnen van RSC Anderlecht. Voor eigen publiek won de Duitse voetbalclub met 3-1 van de Belgische formatie. De Nederlander Joris Mathijsen zette zijn ploeg in de 23ste minuut op voorsprong, Ruud van Nistelrooy maakte ruim een kwartier later op aangeven van Eljero Elia het tweede doelpunt. Op slag van rust maakte Jonathan Legaer de aansluitingstreffer. De middenvelder schoot een vrije trap van dertig meter achter Frank RostLille. In de 76ste minuut kwam een voorzet van Tomás Rincón via het hoofd van Guillaume Gillet voor de voeten van HSV-aanvoerder David Jarolim: 3-1. De returns zijn op 18 maart. (ANP)

Kijk voor de uitslagen van alle wedstrijden op uefa.com

Schaatsloopbaan Wotherspoon voorbij

Heerenveen. Schaatser Jeremy Wotherspoon heeft zijn loopbaan beëindigd. De 33-jarige Canadees zou dit weekeinde tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen voor het laatst in actie komen, maar een blessure voorkomt dat. Wotherspoon won vier keer de wereldtitel sprint, in 1999, 2000, 2002 en 2003. Ook eindigde hij vier keer als tweede. De langebaanschaatser is met 34,03 seconden sinds 2007 wereldrecordhouder op de 500 meter. Wotherspoon pakte ook vier keer goud op de WK afstanden – drie keer op de 500 en één keer op de 1.000 meter – en niemand won meer wereldbekerwedstrijden. Wotherspoon hoopte op een gepast afscheid in Thialf, waar ook de Nederlandse routiniers Carl Verheijen en Renate Groenewold voor het laatst in actie komen. (ANP)

Geld voor familie gecrashte rodelaar

Berchtesgaden. De internationale rodelfederatie FIL heeft een bankrekening geopend voor de familie van de overleden rodelaar Nodar Koemaritasjvili. De 21-jarige Georgiër crashte op de vooravond van de Olympische Spelen tijdens een training en kwam daarbij om het leven. De FIL heeft alvast 10.000 euro gestort op de rekening voor de nabestaanden van Koemaritsajvili, zo liet de federatie gisteren op de website weten. De familie van de omgekomen Georgiër zit volgens de FIL in financiële nood. De federatie heeft het rekeningnummer voor de donatiecampagne op zijn website geplaatst. Er lopen nog verschillende onderzoeken naar de crash. (ANP)