SELECTIE Muziek

Murray Perahia

Murray Perahia

Eindhoven/Amsterdam Pianist Murray Perahia geeft twee recitals in Nederland. Op woensdag 17 mrt 20u15 is hij voor het eerst te horen in Eindhoven (Frits Philips); 21 maart is hij te gast in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Op het programma werken van Bach, Beethoven, Schumann en Chopin.

Res 040-2442020 en 0900-6718345

Kamerkoor

Amsterdam/Gouda/Utrecht Het Nederlands Kamerkoor heeft vier componisten uitgenodigd om een nieuw werk voor koor en een enkel solo-instrument te schrijven. Ze treden o.a. op met de duduk, een blaasinstrument uit Armenië, de flugelhorn en een gedicht van Pablo Neruda.

Op 16 maart Muziekgebouw aan het IJ, A’dam; 17 maart Grote Kerk Gouda, 19 maart Pieterskerk, Utrecht.

Muziek uit Tsjechië

Amsterdam Het Nederlands Kamerorkest speelt op 12, 14 en 15 maart o.l.v. Gordan Nikolic een programma met oude en nieuwe muziek uit Tsjechië, Hongarije en Polen. De concerten met muziek van Lutoslawski, Biber en Bartók zijn in het Muziekgebouw aan ’t IJ en in het Concertgebouw.

12 maart en 15 maart 20u15 Muziekgebouw aan ’t IJ en 14 maart 14u15 in het Concertgebouw. Inl www.orkest.nl

Blood Red Shoes

Amsterdam Het punky duo Blood Red Shoes bestaat uit Steven Ansell (drum) en Laura-Mary Carter (zang en gitaar). Het Britse duo paart punkideologiën aan gruizige rock in de trant van Sonic Youth en PJ Harvey. Ze boekten in 2007 succes tijdens het Londen Calling Festival en keren nu terug, nadat ze in 2008 hun debuutalbum Box Of Secrets afleverden.

Op 17 maart, Paradiso, Amsterdam. Inl: www.paradiso.nl

Boubacar Traoré

Utrecht Vergeten ster uit Mali werd herontdekt en kreeg een platencontract aangeboden en sindsdien toert hij door Afrika en daarbuiten. Traoré zingt over liefde en verlies, en tokkelend met alleen duim en wijsvinger laat hij zijn gitaar als tweede stem klinken. Op het podium wordt hij begeleid op mondharmonica en kalebas.

Op 12 maart, Rasa. Inl: www.rasa.nl

Brad Mehldau

Eindhoven Avontuurlijke jazzmuzikant heeft zich ontwikkeld tot een pianist met een eigen vocabulaire, wars van clichés en gezegend met een fabelachtige techniek. Mehldau is een overtuigend en verbluffend verhalenverteller.

Op 17 maart, Muziekcentrum Frits Philips. Inl: www.muziekcentrum.nl