Raad wil debat uitsluiting PVV

Een meerderheid van de partijen in de Haagse gemeenteraad wil een debat met de PvdA over de uitsluiting van de PVV voor verdere collegeonderhandelingen. PvdA- fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, die als leider van de grootste partij in de raad de besprekingen voor de vorming van een nieuw stadsbestuur voert, heeft dinsdagavond gezegd dat de verschillen met de PVV te groot zijn voor samenwerking. Vrijwel alle partijen in de nieuwe gemeenteraad eisen in een brief, die alleen niet is ondertekend door de PvdA en de Partij voor de Dieren, uitleg van Van Nieuwenhoven over het uitsluiten van de PVV voor verdere onderhandelingen. Van Nieuwenhoven kon gisteravond na de installatie van de nieuwe gemeenteraad nog niet reageren op de brief. Ze zou daarover eerst met haar fractie overleggen. Ook PVV-leider Geert Wilders werd gisteren, onder grote mediabelangstelling, in de Haagse gemeenteraad geïnstalleerd. (NRC)