PAS VERSCHENEN

boekomslag Historien van Tacitus vertaling Vincent Hunink
boekomslag Historien van Tacitus vertaling Vincent Hunink

Marta Alvarez González: Mama’s (Mamme). Vert. Evianne de Kup, Thoth, 448 blz. € 14,90

Uitgave met afbeeldingen van moeders in de kunst, van het oude Egypte tot Picasso, begeleid door fragmenten van literaire werken, rijmpjes, volksliedjes en gezegden.

Nico Dijkshoorn: Dijkshoorn. Nieuw Amsterdam, 346 blz. € 16,50

Een ruime keuze uit de gedichten, verhalen, columns en reportages van Nico Dijkshoorn (1960), huisdichter van De wereld draait door.

Will Eisner: Fagin de jood (Fagin the Jew). Vert. Ronald Vlek, Atlas, 128 blz. € 18,90

Beeldverhaal van striptekenaar Will Eisner (1917-2005) waarin hij het levensverhaal schildert van de jood Fagin uit Charles Dickens’ Oliver Twist.

Erling Jepsen: Met oprechte deelneming (Med venlig deltagelse). Vert. Diederik Grit en Edith Koenders, Cossee, 268 blz. € 19,90

Als Allan hoort dat zijn vader, met wie hij gebroken heeft, is overleden, reist hij samen met zijn zus naar zijn ouderlijk huis. Daar komen pijnlijke vragen op tafel. Semi-autobiografische roman van de Deense schrijver Erling Jepsen (1956) en vervolg op De kunst om in koor te huilen. ‘Een schitterende zwart-komische tearjerker’ . (Stine Jensen in Boeken, 14.11.08).

Stine Jensen & Rob Wijnberg: Dus ik ben. Een zoektocht naar identiteit. 238 blz. € 16,90

Columns uit nrc.next van filosofen Jensen en Wijnberg over de vraag: Hoe definiëren wij onszelf.

Tacitus: Historiën (Historiae). Vert. Vincent Hunink, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 304 blz. € 29,95

Nieuwe, volledige vertaling van een van de eerste grote geschiedwerken van de Romeinse historicus Publius Cornelius Tacitus (ca. 56-117). Voor deze uitgave herzag vertaler Vincent Hunink zijn eerder gepubliceerde vertaling van De Opstand van de Bataven (passage uit de Historiën).

Jáchym Topol: De werkplaats van de duivel (Chladnou zemí). Vert. Edgar de Bruin, Anthos, 190 blz. € 17,95

Roman van de Tsjechische schrijver Jáchym Topol (1962) waarin een verteller, geboren en getogen in Theresienstadt, wordt ingezet bij de commerciële uitbuiting van WO II om de stad van de ondergang te redden.

Karel van het Reve: Verzameld werk 4. G. A. van Oorschot, 1.024 blz. € 45,–

Dit vierde deel behandelt de periode 1973-1980 en bevat de boeken Uren met Henk Broekhuis (1978) en Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes (1979) en nooit eerder gebundeld werk.

Rosita Steenbeek: De trein naar Oefa. De Bijenkorf, 94 blz. € 4,95

Roman in drie treinreizen over een in Nederland wonende Armeniër, die op weg is naar zijn ouders, die van Armenië naar Rusland zijn gevlucht. Speciale uitgave van de Bijenkorf.

Tommy Wieringa: Omdat hij het was, omdat ik het was. Verhalen over vriendschap. Prometheus, 172 blz. € 15,–

Bundel verhalen van 12 schrijvers samengesteld door Tommy Wieringa: o.a. Maria Barnas en A. L. Snijders.