Natter weer

De afgelopen dagen verslechterde het weer van ‘flink wat zon’ naar ‘veel bewolking’. Vandaag volgde wat licht gespetter, de komende dagen worden wat natter. Een lichtpuntje is in zicht: halverwege volgende week wordt het even droog weer met af en toe zon en maxima die op veel plekken door de 10 graden heen schieten, veroorzaakt door de kortstondige invloed van een hogedrukgebied,dat vanaf de oceaan over Nederland heentrekt.

Eerst houdt dit mooiweergebied zich echter nog schuil ten westen van de Britse Eilanden, waardoor vanuit het noorden vochtige lucht en een aantal storingen het weer hier beïnvloeden. Op een paar opklaringen voor de noordelijke provincies na, betekent dit veel bewolking vanavond en vannacht. In het zuidoosten dalen de temperaturen in de richting van 0 graden, in de rest van het land is het minder koud.

Ook morgen is het bewolkt, op een enkele opklaring na. De wind is noordwestelijk, kracht 3 tot 5 op de Wadden. In de loop van de dag ontstaat er landinwaarts een aantal buitjes bij maxima van 6 graden in het noordwesten van het land, tot 8 graden in MiddenNederland.

Zondag en maandag vallen er wat meer buien bij een overwegend bewolkte lucht. Dinsdag en woensdag zien er beter uit met af en toe zon en op woensdag lokaal 12 graden.