Naschokken treffen Chili

Chili is gisterochtend (lokale tijd) getroffen door drie zware naschokken tot ongeveer 7,2 op de schaal van Richter, waardoor het programma voor de installatie van de nieuwe president Sebastian Piñera werd ingekort. De drie bevingen volgden op de aardbeving van eind februari, die honderden slachtoffers eiste. Het epicentrum van de bevingen van gisteren lag voor de kust, ruim 100 kilometer van de hoofdstad Santiago. Volgens Piñera heeft de stad Rancagua, dichtbij het epicentrum, flinke schade opgelopen. In de hoofdstad Santiago werden kantoorgebouwen ontruimd. In de stad Constitucion, die zwaar werd getroffen door de aardbeving van 27 februari, vluchtten bij de naschokken inwoners de heuvels in nadat de marine een tsunamiwaarschuwing had uitgegeven. Bij de vorige beving waarschuwden de autoriteiten te laat. Toen deze krant gisteravond naar de drukker ging, was het onbekend of er slachtoffers zijn gevallen. (Reuters)