Kort nieuws voorpagina

PvdA blijft grootste in Rotterdam, blijkt na hertelling

Rotterdam, 12 maart. Ook na de hertelling in Rotterdam blijft de PvdA de grootste partij in de stad. De sociaal-democraten kregen 64.401 geldige stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week woensdag, Leefbaar Rotterdam 63.647 stemmen. Beide partijen krijgen veertien zetels, evenveel als vorige week op basis van de eerste telling werd vastgesteld. Dat heeft de commissie tot onderzoek van de geloofsbrieven vanmiddag bekendgemaakt. Afgelopen nacht, om 01.10 uur, werd de hertelling afgerond. Pagina 2

Evert Kroon zit in omstreden project

Amsterdam, 12 maart. Vastgoedhandelaar Evert Kroon, die vastzit op verdenking van belastingfraude, is betrokken bij een omstreden project van woningcorporatie Rochdale. Pagina 15

Bisschop erkent fouten internaten

Rotterdam, 12 maart. Jos Punt, bisschop van het bisdom Haarlem, erkent dat er iets grondig mis was met het klimaat in katholieke internaten, waardoor paters, broeders en zusters zich konden vergrijpen aan kinderen en jongeren. Pagina 2

New York schikt claims aanslag 9/11

New York, 12 maart. De stad New York is tot een schikking gekomen met ruim tienduizend reddingswerkers en puinruimers, die zeggen na de aanslag op de Twin Towers in 2001 gezondheidsklachten te hebben gekregen. In totaal wordt maximaal 657,5 miljoen dollar uitgekeerd. Pagina 5

Libië eist intrekken Zwitsers embargo

Genève, 12 maart. Libië heeft gisteren intrekking van een Zwitsers inreisverbod voor 188 prominente Libiërs en andere concessies geëist, voor de onderlinge relaties kunnen worden genormaliseerd. Pagina 5

Hockeyers niet in finale WK

NEW DELHI, 12 maart. De Nederlandse hockeyers gaan niet naar de finale van het WK in India. De ploeg verloor gisteren met 2-1 van Australië, dat de finale tegen Duitsland zal spelen. Nederland speelt morgen om de derde plaats tegen Engeland. Pagina 11