Kort nieuws Sport

Skiester Vonn wint wereldbeker voor derde keer op rij

GARMISCH-PARTENKIRCHEN, 12 maart. Alpineskiester Lindsey Vonn is voor het derde jaar op rij de beste allrounder op de pistes. De Amerikaanse olympisch kampioene op de afdaling veroverde vandaag evenals in 2008 en 2009 de algemene wereldbeker. Ze deed dat in stijl door bij de finales in Garmisch-Partenkichen de laatste super-G van dit seizoen te winnen. Er was nog maar één concurrente van Vonn. Maria Riesch maakte ook nog aanspraak op de titel, maar dan moest de Duitse wel winnen en de Amerikaanse nauwelijks punten halen. Dat scenario kreeg geen kans. Riesch eindigde als vierde, nog achter de Oostenrijkse Elisabeth Görgl en de Zwitserse Nadia Styg. (ANP)

Medisch specialist helpt Pechstein

MüNCHEN, 12 maart. Claudia Pechstein heeft gisteren hulp gekregen van de medische wetenschap in de strijd haar onschuld te bewijzen. De Duitse schaatsster is geschorst wegens ongebruikelijke bloedwaarden in haar biologisch paspoort. Die zouden wijzen op het gebruik van verboden middelen als epo of cera. Volgens Gerhard Ehninger, de voorzitter van de Duitse maatschappij voor hematologie en oncologie (DGHO), zijn er in haar geval echter duidelijke aanwijzingen voor een aangeboren afwijking in de aanmaak van rode bloedlichaampjes. (ANP)

Reinderman blinkt uit bij EK schaken

RIJEKA, 12 maart. Dimitri Reinderman mag na de zesde ronde van het EK schaken in Rijeka weer omhoog kijken. De Nederlandse grootmeester bewees met zwart dat het aanvalsplan van Sergei Zjigalko niet deugde. De Wit-Rus, met een elo-rating van 2.648 hoger genoteerd, gaf na 33 zetten op. Reinderman heeft nu 4 1/2 punten en is daarmee de beste Nederlander. Erwin l’ Ami raakte een half punt bij hem achterop. Hij kwam met wit tegen de Serviër Aleksandar Kovacevic niet verder dan remise. (ANP)

Klein Zwitserland

Den Haag, 12 maart. Reinoud Wolff stopt na dit seizoen als coach van het eerste vrouwenteam van Klein Zwitserland (HCKZ). De trainer keert bij Den Bosch terug bij de mannen. (ANP)