Kort nieuws Economie

Winstdaling voor winkels Sperwer

De Bilt, 12 maart. Sperwer, bekend van de PLUS-supermarkten, behaalde vorig jaar een nettowinst van 12,1 miljoen euro. Dat is een daling van 5,5 procent ten opzichte van 2008, een aantal incidentele eenmalige lasten niet meegerekend. Het supermarktconcern maakte de jaarcijfers gisteren bekend. De omzet van Sperwer kwam uit op 1,46 miljard euro, een toename van 2,7 procent. De omzetontwikkeling werd negatief beïnvloed door de sluiting van een aantal onrendabele winkels. Eind vorig jaar waren er 268 PLUS-supermarkten, tegen 274 winkels eind 2008. (ANP)

Baggeraar Van Oord pessimistisch

Rotterdam, 12 maart. Baggeraar Van Oord verwacht dat 2010 een lastiger jaar wordt dan 2009. Wel heeft het bedrijf vertrouwen in de toekomst dankzij kansen in nieuwe markten als windmolenparken op zee en in bestaande segmenten als dienstverlening aan de offshore-industrie. Dat zei het bedrijf gisteren bij de presentatie van de resultaten over 2009. De baggeraar ziet in grote delen van de wereld een stagnerende groei. (ANP)

Akkoord over verhuizing Nefit

Buinen, 12 maart. De werknemers van cv-ketelfabrikant Nefit in het Drentse Buinen hebben ingestemd met het sociaal plan voor de verhuizing van de fabriek naar Deventer. Dat heeft FNV Bondgenoten vandaag laten weten. Volgens vakbondsbestuurder Albert Kuiper zijn de meeste werknemers tevreden met de gemaakte afspraken. Zo krijgen zij drie jaar compensatie voor de extra reiskosten en reistijd en is er vijf jaar werkgelegenheid gegarandeerd voor het personeel dat mee verhuist naar Deventer. Toch houdt het personeel volgens Kuiper ook dubbele gevoelens. „De locatie wordt gesloten, dat blijft wrang en moeilijk verteerbaar.” (ANP)