Het grote publiek

Ook ik doe rigoureus de radio uit tussen 12 en 1. Maar het voortdurende gevit van velen op Maartje van Weegen vind ik onterecht. Goed, ze maakt een lichter programma dan we tot vijf jaar geleden gewend waren op die zender, echter nog steeds vijf keer zo zwaar als classic FM, en ze vervult daarmee op voorbeeldige wijze de missie om het grote publiek en de ‘moeilijke’ muziek nader tot elkaar te brengen. Inderdaad, voor de doorgewinterde muziekkenner zitten er muziekjes en babbeltjes tussen die niet te verdragen zijn, da’s dan even pech, dan zet je de radio gewoon weer drie minuten of drie uur uit. De kans is bij Maartje van Weegen echter ook aanzienlijk dat je wél midden in prima muziek valt. Leven en laten leven. De ‘zwaardere’ programma’s zitten elders op de dag of in de week.

Albert Appelo,

Groningen

    • Albert Appelo Groningen