bron van de kunst

bron van de kunst „Liefde voor papier”, zo noemde Simone Bouwstra, van ontwerpbureau Siepsfabriek (siepsfabriek.nl), dit papieren zakje. In tegenstelling tot de zakjes die gisteren in deze krant stonden, is dit een voorbeeld uit haar collectie waar over nagedacht is. Papermoon is de naam van het papierhandeltje in Amsterdam waar ze dit zakje ooit ontving. Het is speciaal daarvoor ontworpen, met behalve de naam en het adres ook „typisch Amsterdamse gevelhuisjes” ter illustratie. Bouwstra is ontwerpster en fotografe. De liefde voor papier kreeg ze van huis uit mee – haar vader had een drukkerij. Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar een verzameling afbeeldingen, voorwerpen of kunstwerken die jou inspireert? Bijdragen aan deze rubriek zijn welkom via klik@nrc.nl