7 redenen om uit te gaan

Fred: uitvinder van de frisbee This 1957 image provided by Wormhole Publishers shows Fred Morrison holding a frisbee. Morrison, the man credited with inventing the Frisbee, died Tuesday Feb. 9, 2010. He was 90. Morrison co-wrote a book with Frisbee enthusiast and historian Phil Kennedy in 2001. Kennedy released a brief biography about Morrison on Thursday, wishing his late friend "smoooooth flights." (AP Photo/Wormhole Publishers) NO SALES AP

1 nieuwe muziek

Dag in de Branding

Den Haag: div. locaties. Za vanaf 15.00u. www.dagindebranding.nl

Op het programma van deze vijftiende editie van Dag in de Branding staan onder andere een concert van ensemble Modelo62, Luc van The Ex met de band EKE, vijf keramische hoorns die meetoeteren met een klankinstallatie van Rob van Rijswijk, Jeroen Strijbos en Pierluigi Pompei, een speciaal programma rond het thema microtonaliteit en het muziekstuk ‘Voices’ van Hans Werner Henze.

2 frisbeefeest

Frisbee Freak Fest

Amsterdam: Club 8. Vr 22.00-04.00u. Prijs: 5 euro (leden Frisbee Bond gratis). www.club-8.nl

Club 8 organiseert een frisbeefeest als eerbetoon aan de onlangs overleden uitvinder van de frisbee Fred Morrison. Natuurlijk zal er gefrisbeed worden en verder wordt de nacht ondersteund door dj 8 & MTIN.

3 soulfeest

Soul Trip

Rotterdam: Club Dado, Kruiskade 55. Za 23.00-05.00u. Entree: 5 euro. www.dado-rotterdam.nl

Tijdens deze tweede editie van Soul Trip kunnen soulliefhebbers genieten van klassiekers van de Jackson 5, Etta James, Percy Sledge en The Commodores maar ook van muziek van ‘nieuwe’ soulartiesten zoals Amy Winehouse, John Mayer en Norah Jones.

4 culturele zondag

Growing Up!

Utrecht: div. locaties. Zo 11.00-23.00u. Grotendeels gratis. www.culturelezondagen.nl

Op zondag staat de Culturele Zondag in het teken van de Boekenweek. Onder de titel ‘Growing Up!’ zijn er op ruim 20 locaties voordrachten, lezingen, muziek, theater, film en cabaret over opgroeien in de letteren. Met o.a. Joost Zwagerman, Charlotte Mutsaers, Robert Vuijsje, Ronald Giphart, Ingmar Heytze, Tommy Wieringa, Roos Rebergen, Spinvis en Hank The Knife and the Jets.

5 Te Water

Splash Tour

Rotterdam: naast het Maritiem Museum Rotterdam. Volwassenen: €19,50, kinderen t/m 12 jaar: €14,50. www.splashtours.nl

Vanaf dit weekeinde kun je voor het eerst met de amfibiebus een tour door Rotterdam maken. De rondrit, die 75 minuten duurt, eindigt in de Maas. In de maand maart kun je op zaterdag en zondag mee op de Splash Tour. Vanaf april vaker: woensdag t/m zondag.

6 muziek & dans

We Are Not Humanity

Amsterdam: Melkweg. Vr 20.00u. Entree: 5-10 euro. www.melkweg.nl

‘We Are Not Humanity’ is een show waarin livemuziek van de indie-rockband Noblesse gecombineerd wordt met dans, theater en videoprojecties. De choreografie is in handen van de zanger en gitarist van Noblesse zelf: Amos Ben-Tal, die tot voor kort een professionele danser was.

7 dance

Cirqus

Rotterdam: Off_Corso. Vr 23.00-05.00u. Kaarten: 10 euro (vvk)/15 euro (deur). www.off-corso.nl

Maffe, circusachtige acts met een mix van house, r&b, elektro, disco, latin en swing(ende) beats kriskras door elkaar in een hoog tempo. Live: The Crazy Fools; Extravaganzadiscoshow.