Warmer

De zon hield zich vandaag vaak schuil achter de wolken. Ook de komende dagen is er veel bewolking waar af en toe wat regen uitvalt. Wel gaan de temperaturen zowel ‘s nachts als overdag een paar graden omhoog.

Vandaag scheen de zon het meest in de noordelijke provincies. Aan de oostflank van een hogedrukgebied in de buurt van Ierland is de wind naar het noordwesten gedraaid. Hierdoor wordt vochtige lucht, met veel wolken, vanaf de Noordzee Nederland binnengeblazen. Komende nacht verloopt overwegend bewolkt met vrijwel nergens meer nachtvorst. De minima lopen uiteen van 0 graden in het oosten tot plus 2 graden in de kustregio’s.

Morgen trekt er ten westen van Nederland een storing via de Noordzee naar het Engelse Kanaal. Het is overwegend bewolkt en af en toe valt er wat regen, vooral in het westen van het land. Er waait een matige westelijke wind, kracht 3 tot 4. Met 5 tot 7 graden is het wel iets minder koud dan de afgelopen dagen.

In het weekeinde zet de temperatuurstijging door. ’s Nachts is het 1 tot 4 graden boven nul terwijl overdag de temperatuur oploopt naar 6 tot 8 graden, nog net iets beneden de norm voor deze tijd van het jaar. Vooral zaterdag is er wat ruimte voor de zon maar zondag valt er ook regen.

Begin volgende week verandert er weinig.