Sport kort

Badmintonners verliezen kort geding om sponsorkleding

UTRECHT. Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang hebben het kort geding tegen de badmintonbond verloren. Het drietal wilde de vrijheid hebben om bij wedstrijden binnen de nationale selecties met hun eigen merk te spelen en niet met het materiaal van Yonex, de sponsor van de bond. De rechter concludeerde in haar oordeel dat de drie spelers zeker hinder zullen ondervinden van het contract, maar vindt dat het algemeen belang van de bond zwaarder weegt. De kans bestaat dat de spelers zich niet bij de uitspraak neerleggen. „We beraden ons op verdere stappen”, aldus advocaat Homme ten Have. Pang en veelvoudig nationaal kampioen Palyama werden gisteren in de eerste ronde van de All England kansloos uitgeschakeld. (ANP)

Boom is leiderstrui kwijt in Parijs-Nice

AURILLAC. Lars Boom is de leiderstrui in Parijs-Nice kwijt. De Rabowielrenner verloor in de slotkilometers van de derde etappe het contact met enkele concurrenten, van wie de Duitser Jens Voigt de nieuwe leider werd. De ritzege in Aurillac ging naar de Slowaak Peter Sagan, die de sprint van een eerste groepje van zes renners won. De Duitse renner Linus Gerdemann heeft de eerste etappe van de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij was na 148 kilometer de beste sprinter in een kopgroep van vier voor de Spanjaard Pablo Lastras en de Deen Matti Breschel. (ANP)

Zieke Kramer mist wereldbekerfinale

HEERENVEEN. Sven Kramer doet komend weekeinde niet mee aan de wereldbekerfinale in Heerenveen. De schaatser heeft een infectie aan de luchtwegen. Kramer richt zich nu op het WK allround, dat een week later ook in Thialf wordt gehouden. Door de afzegging van Kramer lijkt Bob de Jong de grootste kanshebber op de eindzege in de wereldbeker op de 5.000 meter. (ANP)

Turner Zonderland gecoacht door broer

HEERENVEEN. Turner Epke Zonderland wordt komend weekeinde bij wereldbekerwedstrijden in Cottbus gecoacht door zijn broer Herre. Zonderlands coach Gerard Speerstra is geschorst door de KNGU nadat hij in een interview met de Leeuwarder Courant kritiek had geuit op de gymnastiekunie. (ANP)

Sponsor Veendam gaat in hoger beroep

GRONINGEN. Sponsor en oud-bestuurslid Jans Norder weigert de 750.000 euro die hij van de rechter aan BV Veendam moet betalen, aan de club over te maken. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. (ANP)

VVV en FC Zwolle in eredivisie vrouwen

ZEIST. VVV-Venlo en FC Zwolle gaan volgend seizoen ook meedoen aan de eredivisie voor vrouwen. De hoogste competitie voor voetbalsters zal dan uit acht clubs bestaan. (ANP)