Oud-atlete Jones gaat basketballen

Oud-atlete Marion Jones wil proberen met basketbal haar sportcarrière een herstart te geven. De Amerikaanse, die wegens dopinggebruik haar vijf olympische medailles (drie goud en twee brons) moest inleveren, heeft gisteren een contract ondertekend bij Tulsa Shock, dat uitkomt in de vrouwenprofcompetitie WNBA.

Jones (34) kiest daarmee voor een terugkeer naar een oude liefde. Ze kreeg ooit als basketbalster een studiebeurs voor de Universiteit van North Carolina en speelde drie jaar als point guard voor de ‘Tar Heels’, met als hoogtepunt het nationaal kampioenschap in 1994. De in ongenade gevallen sprintster staat bij het universiteitsteam nog altijd hoog op de eeuwige ranglijst voor assists, steals en geblokkeerde schoten.

Jones, die in 2007 stopte als atlete, kon in het verleden al eens terecht bij het Phoenix Mercury, dat ook in de WNBA speelt. Nu krijgt ze een nieuwe kans bij Tulsa Shock. „Ik heb er enorm veel zin in”, lichtte ze haar besluit toe. „Na lang nadenken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik hier erg goed pas omdat coach Nolan Richardson een hoog tempo wil zien.” (ANP)